Izotop Gardner TRITIUM-MAX BETALIGHTS ATTs 6mm x 2mm / 2ks (pár)
      Izotop Gardner TRITIUM-MAX BETALIGHTS ATTs 6mm x 2mm / 2ks (pár)

      Izotop Gardner TRITIUM-MAX BETALIGHTS ATTs 6mm x 2mm / 2ks (pár)

      BLATW
      28,56 €
      s DPH
      Posledné kusy v sklade

      Večné svetlá, 2ks, 6mm x 2mm. Ideálne do ATT signalizátorov.

      Farba :
      Množstvo:
      Skladom 1 ks produktov
      • Doručenie zdarma nad 50 €Doručenie zdarma nad 50 €
      • Infolinka: +421 905 181 025, +421 911 181 025Infolinka: +421 905 181 025, +421 911 181 025
      • Overený predajca - Since 1999Overený predajca - Since 1999
      • Garancia vrátenia tovaru a peňazí do 14 dníGarancia vrátenia tovaru a peňazí do 14 dní

      Čo sú izotopy, večné svetlá, betalajty...?
      Izotopy sú malé sklenené rúrky rôznych veľkostí, ktoré sú naplnené trítiovým plynom (zdroj svetla). Trítium je jedinečný zdroj svetla so životnosťou 15-20 rokov. Rybári používajú izotopy počas noci na osvetlenie signalizátorov, swingrov, špičiek prútov a pod.
      Existujú dva typy izotopov. Štandardné izotopy sú dostupné už niekoľko rokov. Pôvodne sa vyrábali len v zelenej farbe pre vojenské účely, ale neskôr v nich niektorí ľudia videli komerčný potenciál a začali ich ponúkať verejnosti. Každý používal zelené izotopy, obzvlášť kvôli tomu, že sa jednalo o novinku na trhu. Neskôr však prišli požiadavky na iné farby, keďže rybári chceli odlíšiť svoje výbavy od svojich kolegov. A tak modré, červené, žlté, oranžové, biele, fialové, atď. izotopy uzreli svetlo sveta.
      Najnovšie izotopy od Gardner Tackle s názvom Tritium-Max sú také jasné ako len dovoľuje súčasná technológia. Nenájdete jasnejšie izotopy. Najväčším obmedzením pri výrobe je samotné sklo. Čím viac plynu napustíte do rúrky, tým väčšia bude koncentrácia plynu a tým jasnejší bude izotop. Ale napúšťaním plynu do rúrky sa v nej zvyšuje tlak a tá by v istom momente praskla. Existuje hranica, určitá tolerancia, pre každú veľkosť rúrky, ktorá je určená hrúbkou skla. Takže menšie, tenké izotopy obshujú menšie množstvo plynu a ich jas je omnoho menší. Izotopy Tritium-Max obsahujú maximálne možné množstvo trítia. Toto množstvo do určitej miery závisí aj od farby. Zelené izotopy budú vždy o niečo jasnejšie ako ostatné farby.
      Ale pre ľudské oko v reálnych rybárskych podmienkach sú to nebadateľné rozdiely. Keď sa pozeráte na izotopy zblízka, zelená sa vám nebude zdať jasnejšia. Jednoducho preto, lebo vaše oko nie je schopné tento rozdiel presne zmerať. Budete vidieť všetky farby veľmi jasne.
      Ale akonáhle sa začnete vzďaľovať od svetiel, viac ako 5m... viac ako 10m... a pod.... začnete badať väčší rozdiel. Pre ľudské oko bude červené svetlo viditeľné na väčšiu vzdialenosť.

      Nie ste spokojný s jasom vašich izotopov?
      Ak chcete maximalizovať jas akéhokoľvek izotopu, použite lepidlo, ktoré po vytvrdnutí ostane biele (nie číre epoxy lepidlo, sekundové lepidlo ani lepidlo na náväzce). Použitie lepidla na zadnú časť izotopu pomôže lepšiemu odrazu svetla smerom dopredu a zvýši jas až o 25%.
      Namaľovaním miest, kde má byť izotop uchytený, bielou farbou, získate rovnaký efekt. Odraz svetla bude dokonalejší a nebude absorbovaný čiernou dierou, v ktorej mal byť osadený.

      Nepoužívajte sekundové lepidlo!
      Prečo nie? Pretože najlepším spôsobom, ako sa dá zničiť kvalita sekundového lepidla, je... voda. Ak sa napr. do swingra dostane voda, časom lepidlo zmäkkne a obelie.
      Ak teda izotop nepasuje na milimeter presne, nepoužite lepidlo, ale priehľadný silikón. Vyplňte dieru silikónom, natlačte do nej izotop a zvyšky silikónu očistite.

      Dostupné veľkosti izotopov Tritium-Max:

      Large (22.5mm x 3mm) – pasujú do väčšiny swingrov dostupných na našom trhu
      Small (12mm x 2mm) – do mini indikátorov Gardner Tackle
      Bug (10mm x 2.5mm) – do micro indikátorov Gardner Tackle
      ATTs (6mm x 2mm) – do signalizátorov ATT a nano indikátorov Gardner Tackle (dodávané v pároch)

      GARDNER
      BLATW
      1 položky

      Špecifické referencie

      ean13
      5060128606466
      Novinka

      Mohlo by vás zaujať aj

      Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

      Izotopy Gardner ATTs BETALIGHTS TRITIUM-MAX (pár)

      Izotop Gardner TRITIUM-MAX BETALIGHTS ATTs 6mm x 2mm / 2ks (pár)

      28,56 €
      s DPH